ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ

 Рецептата е за моментите, когато се чудите как да спретнете обяд или вечерята без да се въртите много, много около печката.

Необходими продукти:

ЗА 4-5 БРОЯ ГЮВЕЧЕТА: 1 КГ ПАТЛАДЖАНИ, 2 ГЛАВИ КРОМИД ЛУК ( МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИТЕ С 4-5 СТРЪКА ЗЕЛЕН ЛУК), 500 ГР ГЪБИ, 300 МЛ ГОТВАРСКА СМЕТАНА, 100 МЛ ОЛИО, 150-200 ГР КАШКАВАЛ, СОЛ НА ВКУС.

Начин на приготвяне:

НАРЕЖЕТЕ ПАТЛАДЖАНА НА КУБЧЕТА И ГО ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИНУТИ В ПОДСОЛЕНА ВОДА, ЗА ДА СЕ МАХНЕ ГОРЧИВИНАТА. ПОСЛЕ ГО ИЗМИЙТЕ ПОД ТЕЧАЩА СТУДЕНА ВОДА. НАРЕЖЕТЕ ГЪБИТЕ НА ФИЛИИ. В ПОДХОДЯЩА ТЕНДЖЕРА СИПЕТЕ ОЛИОТО И ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЛУК С ПАТЛАДЖАНА И ГЪБИТЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА") ЗАДУШАВАЙТЕ ДОКАТО СЕ ИЗПАРИ ТЕЧНОСТТА НА ПОЛОВИНА И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ОМЕКНАТ. ПОСОЛЕТЕ НА ВКУС, ЗАЛЕЙТЕ СЪС СМЕТАНА. ЗАДУШЕТЕ ЗА ОКОЛО 10 МИНУТИ, ДОКАТО СМЕТАНАТА СЕ ПОСГЪСТИ, КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ БЪРКАТЕ ЯСТИЕТО ДА НЕ ЗАГОРИ. МАХНЕТЕ ТЕНДЖЕРАТА ОТ ОГЪНЯ И РАЗПРЕДЕЛЕТЕ СМЕСТА В ГЮВЕЧЕТАТА, ЗАХЛУПЕТЕ ГИ С КАПАЦИТЕ И ГИ ЗАПЕЧЕТЕ ЗА 15 МИНУТИ НА 200 ГРАДУСА, КАТО ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО МИНУТИ МАХНЕТЕ КАПАЦИТЕ, ПОРЪСЕТЕ ГИ С ЕДРО НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ГИ ЗАПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ. СТАВАТ НЕВЕРОЯТНИ НА ВКУС. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4790
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4791
НАРЕЖЕТЕ ПАТЛАДЖАНА НА КУБЧЕТА И ГО ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИНУТИ В ПОДСОЛЕНА ВОДА, ЗА ДА СЕ МАХНЕ ГОРЧИВИНАТА. ПОСЛЕ ГО ИЗМИЙТЕ ПОД ТЕЧАЩА СТУДЕНА ВОДА.

Стъпка 3


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4792
НАРЕЖЕТЕ ГЪБИТЕ НА ФИЛИИ

Стъпка 4


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4793
В ПОДХОДЯЩА ТЕНДЖЕРА СИПЕТЕ ОЛИОТО И ЗАПЪРЖЕТЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЛУК С ПАТЛАДЖАНА И ГЪБИТЕ

Стъпка 5


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4794
ЗАДУШАВАЙТЕ ДОКАТО СЕ ИЗПАРИ ТЕЧНОСТТА НА ПОЛОВИНА И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ ОМЕКНАТ. ПОСОЛЕТЕ НА ВКУС, ЗАЛЕЙТЕ СЪС СМЕТАНА. ЗАДУШЕТЕ ЗА ОКОЛО 10 МИНУТИ, ДОКАТО СМЕТАНАТА СЕ ПОСГЪСТИ, КАТО ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ БЪРКАТЕ ЯСТИЕТО ДА НЕ ЗАГОРИ.

Стъпка 6


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4795
МАХНЕТЕ ТЕНДЖЕРАТА ОТ ОГЪНЯ И РАЗПРЕДЕЛЕТЕ СМЕСТА В ГЮВЕЧЕТАТА,

Стъпка 7


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4796
ЗАХЛУПЕТЕ ГИ С КАПАЦИТЕ И ГИ ЗАПЕЧЕТЕ ЗА 15 МИНУТИ НА 200 ГРАДУСА

Стъпка 8


ГЮВЕЧЕТА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ -Стъпка-4797
КАТО ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО МИНУТИ МАХНЕТЕ КАПАЦИТЕ, ПОРЪСЕТЕ ГИ С ЕДРО НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ И ГИ ЗАПЕЧЕТЕ ДО ЗЛАТИСТ ЦВЯТ