Коледна къщичка

Да се направи коледна къщичка не е трудно. Всъщност е едно от най-забавните неща за правене по празниците. Освен, че са красиви, те са и вкусни и са разкошно допълнение към празничните ни трапези. Тъй като не съм голям майстор, избрах да има по-малко за слепяне и конструиране.

Необходими продукти:

1 пакет обикновени бисквити,
Желирани бонбони, бонбони "Бони бон",
Пудра захар за ледената заливка
Кристална захар за карамел,
бял шоколад за сняг

Начин на приготвяне:

За “лепило” на стените и покрива най-удачна е карамелизирана захар, а за за оформянето на покрива ледена глазура. Тя се прави с пудра захар и няколко капки вода.Започнах със стените.След това залепих две бисквити за покрива, отново изчаках и накрая залепих с малко карамел покрива. Вече сглобена, спокойно може да се украсява според желанието и фантазията на всеки един.Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Стъпка 1


Коледна къщичка-Стъпка-7054

Необходими продукти

Стъпка 2


Коледна къщичка-Стъпка-7055

Карамел за лепило на стените и покрива. Сложите захарта в сух тиган и да загрявайте постепенно до пълното ѝ разтваряне. Трябва много да внимавате да не я прегорите, защото това може да стане за секунда невнимание.

Стъпка 3


Коледна къщичка-Стъпка-7056

Стъпка 4


Коледна къщичка-Стъпка-7057

Стъпка 5


Коледна къщичка-Стъпка-7058

Стъпка 6


Коледна къщичка-Стъпка-7059

Стъпка 7


Коледна къщичка-Стъпка-7060

Пресяваме пудрата захар смесваме постепенно... ... пудра захар - 150 гр.  и вода - 2 с.л , това е за лепило на всички лакумства,  с които се украсява къщичката

Стъпка 8


Коледна къщичка-Стъпка-7061

Стъпка 9


Коледна къщичка-Стъпка-7062