МЛЕЧНА СУПА

Супата се приготвя изключително бързо и е добро решение за моментите, когато нямате много време.Иначе млечната супата е много вкусна и със  сигурност ще намери място в кулинарната книга на всеки, който обича супички.

Необходими продукти:

1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО,3-4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО, 3 РАВНИ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ БРАШНО, 2 ЯЙЦА, 1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА МАСЛО,МАГДАНОЗ, СИРЕНЕ, СОЛ НА ВКУС, ЧЕРЕН ПИПЕР ПОЖЕЛАНИЕ.

Начин на приготвяне:

В ОЛИОТО ЗАПЪРЖЕТЕ БРАШНОТО И РАЗРЕДЕТЕ С ПРЯСНОТО МЛЯКО (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА"). ОСТАВЕТЕ СУПАТА ДА ВРИ НА ТИХ ОГЪН ЗА ОКОЛО 6-7 МИНУТИ, КАТО РАЗБЪРКВАТЕ ПРЕВАНТИВНО. СВАЛЯТЕ ОТ ОГЪНЯ И ПРИБАВЯТЕ МАСЛОТО. ЗАСТРОИТЕ С ПРЕДВАРИТЕЛНО РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА, КАТО ПОСТЕПЕННО ГИ ПРИБАВЯТЕ КЪМ СУПАТА И БЪРКАТЕ. ОСТАВЕТЕ НА ТИХ ОГЪН ДА ВРИ ЗА ДВЕ-ТРИ МИНУТИ И СВАЛЕТЕ ОТ ОГЪНЯ. ПОДНЕСЕТЕ СУПАТА С НАСТЪРГАНО СИРЕНЕ, РАЗБЪРКАНО СЪС СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ И ПОЖЕЛАНИЕ ПОРЪСЕНА С ЧЕРЕН ПИПЕР. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


МЛЕЧНА СУПА -Стъпка-3254
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


МЛЕЧНА СУПА -Стъпка-3255
В ОЛИОТО ЗАПЪРЖЕТЕ БРАШНОТО

Стъпка 3


МЛЕЧНА СУПА -Стъпка-3256
РАЗРЕДЕТЕ С ПРЯСНОТО МЛЯКО И ОСТАВЕТЕ НА ТИХ ОГЪН ЗА 5-6 МИНУТИ ДА ВРИ, КАТО БЪРКАТЕ ПРЕВАНТИВНО

Стъпка 4


МЛЕЧНА СУПА -Стъпка-3257
СВАЛЕТЕ ОТ ОГЪНЯ, ПРИБАВЕТЕ МАСЛОТО, ПРИБАВЕТЕ СОЛ НА ВКУС

Стъпка 5


МЛЕЧНА СУПА -Стъпка-3258
ЗАСТРОЙТЕ С РАЗБИТИТЕ ЯЙЦА, КАТО ПРИБАВЯТЕ ПОСТЕПЕННО И БЪРКАТЕ.СЕРВИРАЙТЕ СУПАТА С НАСТЪРГАНО СИРЕНЕ ОМЕСЕНО СЪС СИТНО НАРЯЗАН МАГДАНОЗ И ПОЖЕЛАНИЕ ПОРЪСЕНА С ЧЕРЕН ПИПЕР