ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ

Печената тиква е един красив акцент на трапезата за Бъдни вечер. А ако напълните тиквата със сушени плодове и ядки се превръща в истински деликатес.

Необходими продукти:

1 тиква цигулка, 1-2 ябълки, 100 гр. сушени кайсии сини сливи без костилка, 50 гр. стафиди, 1 кутия локум, 4-5 суп. лъж. мед, 50 гр. орехи

Начин на приготвяне:

Измиваме тиквата и я разрязваме на две половини.Изчистваме вътрешността и семките и я поставяме в тава с разреза нагоре. Нарязваме ябълките на кубчета. Смесваме ги със сушените плодове (кайсии или сините сливи нарязваме на парченца) и стафидите. Всяко парче от тиквата пълним първо с локум и след това със сместа от ябълки и сушени плодове, отгоре заливаме с по 2-3 супени лъжици мед. Завиваме тавата с фолио и печем около час и половина на умерена фурна. Тиквата става голяма вкусотийка. Пробвайте и споделете. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ-Стъпка-6185
Необходими продукти

Стъпка 2


ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ-Стъпка-6186
Измиваме тиквата и я разрязваме на две половини. Изчистваме вътрешността и семките и я поставяме в тава с разреза нагоре.

Стъпка 3


ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ-Стъпка-6187
Нарязваме ябълките на кубчета. Смесваме ги със сушените плодове (кайсии или сините сливи нарязваме на парченца) и стафидите. Всяко парче от тиквата пълним първо с локум и след това със сместа от ябълки и сушени плодове

Стъпка 4


ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ-Стъпка-6188

Отгоре слагаме 2-3 супени лъжици мед

Стъпка 5


ПЕЧЕНА ТИКВА С ЛОКУМ, СТАФИДИ, ОРЕХИ И ПЛОДОВЕ-Стъпка-6189
Завиваме тавата с фолио и печем около час и половина на умерена фурна.