ЯХНИЯ С МАСЛИНИ

Рецептата за яхния с маслини е бърза за изпълнение, затова е много подходяща за есенните дни, когато нямате много време, не ви се прекарва много време около печката, а ви се хапва манджичка със сос.

Необходими продукти:

500 ГР КРОМИД,ОКОЛО 60 МЛ ОЛИО,2-3 СКИЛИДКИ ЧЕСЪН,1 СУПЕНА ЛЪЖИЦА БРАШНО,1 ЧАЕНА ЛЪЖИЦА ЧЕРВЕН ПИПЕР,100 МЛ ДОМАТЕНО ПЮРЕ,ОКОЛО 20 МАСЛИНИ БЕЗ КОСТИЛКИ.

Начин на приготвяне:

НАРЯЗВАМЕ НА ЛУНИЧКИ КРОМИДА,ПРЕСОВАМЕ ЧЕСЪНА ,ПРИБАВЯМЕ МАЗНИНАТА И ЗАПЪРЖВАМЕ.СЛЕД КАТО КРОМИДА ОМЕКНЕ НАПЪЛНО,ПРИБАВЯМЕ БРАШНОТО И ОСТАВЯМЕ ЗА МАЛКО ДА СЕ ЗАПЪРЖИ.НАРЪСВАМЕ С ЧЕРВЕНИЯТ ПИПЕР.НАЛИВАМЕ ОКОЛО 60-70 МЛ ТОПЛА ВОДА (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").ПРИБАВЯМЕ И РАЗМИТО В МАЛКО ВОДА ДОМАТЕНО ПЮРЕ.ПОДПРАВЯМЕ СЪС СОЛ НА ВКУС И ПРИБАВЯМЕ И МАСЛИНИТЕ.ЯХНИЯТА СЕ ОСТАВА ДА КЪКРИ НА ТИХ ОГЪН,КАТО ПЕРИОДИЧНО СЕ РАЗБЪРКВА.ЯХНИЯТА Е ГОТОВА ,КОГАТО ОСТАНЕ ПОЧТИ НА МАЗНИНА. МНОГО ВКУСНА И АРОМАТНА. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1768
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1769
НАРЯЗВАМЕ НА ЛУНИЧКИ КРОМИДА,ПРЕСОВАМЕ ЧЕСЪНА,ПРИБАВЯМЕ ОЛИОТО И ЗАПЪРЖВАМЕ ДО ПЪЛНО ОМЕКВАНЕ НА КРОМИДА

Стъпка 3


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1770
ПРИБАВЯМЕ БРАШНОТО И ЗАПЪРЖВАМЕ ЗА КРАТКО

Стъпка 4


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1771
ПРИБАВЯМЕ ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР И ОКОЛО 60-70 МЛ ТОПЛА ВОДА

Стъпка 5


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1772
ПРИБАВЯМЕ И РАЗМИТОТО ДОМАТЕНО ПЮРЕ С МАЛКО ВОДА

Стъпка 6


ЯХНИЯ С МАСЛИНИ -Стъпка-1773
ПОСОЛЯВАМЕ НА ВКУС,ПРИБАВЯМЕ МАСЛИНИТЕ И ОСТАВЯМЕ ДА КЪКРИ НА ТИХ ОГЪН ,КАТО ПЕРИОДИЧНО Е РАЗБЪРКВАМЕ.ЯХНИЯТА Е ГОТОВА ,КОГАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА