САЛАТА "МАРГАРИТКА"

Ракията! Салатата! Каква да бъде салатата? Тази рецепта е идея с която просто напомням, какво може да включим в  салата, за да бъде тя богата и вкусна.  Разбира се, за приготвяне на салата няма точна и твърда рецепта, може да включите нови елементи, или да пропуснете някои от тях.

Необходими продукти:

ОКОЛО 900 ГР КАРТОФИ,3-4 СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ МАЙОНЕЗА,2 ИЗПЕЧЕНИ ЗЕЛЕНИ ЧУШКИ КАПИИ,2-3 СВАРЕНИ ЯЙЦА,1/3 ОТ СРЕДНО ГОЛЯМА ГЛАВА ЧЕРВЕН ЛУК,1 СКИЛИДКА ЧЕСЪН,ОЦЕТ,СОЛ НА ВКУС,ОЛИО.

Начин на приготвяне:

СВАРЯВАМЕ КАРТОФИТЕ,ОБЕЛВАМЕ ГИ И ГИ ПРЕСОВАМЕ НА ПЮРЕ.РАЗБЪРКВАМЕ ГИ С МАЙОНЕЗАТА,ПОДПРАВЯМЕ ГИ СЪС СОЛ НА ВКУС И ДОБАВЯМЕ СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЧЕРВЕН ЛУК.В ПОДХОДЯЩА КУПИЧКА СЛАГАМЕ НЯКОЛКО СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО,ОЦЕТ,ПРЕСОВАМЕ И ПРИБАВЯМЕ СКИЛИДКАТА ЧЕСЪН С МАЛКО СОЛ.НАКЪСВАМЕ НА ЛЕНТИЧКИ ИЗПЕЧЕНИТЕ ЧУШКИ И ГИ СЛАГАМЕ В МАРИНАТА ДА ПОСТОЯТ ЗА 10-15 МИНУТИ.ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ НАРЯЗВАМЕ ДОМАТИТЕ НА КРЪГОВЕ.ЗАПОЧВАМЕ ОФОРМЯНЕТО НА САЛАТА.ВЗИМАМЕ ПЛОСКА ЧИНИЯ С ГОЛЕМИНА 26 СМ И РАЗСТИЛАМЕ КАРТОФИТЕ,ВЪРХУ ТЯХ ПОДРЕЖДАМЕ ДОМАТИТЕ В КРЪГ С 2-3 СМ ПО-НАВЪТРЕ,В СРЕДАТА НА ДОМАТЕНИЯ КРЪГ СЛАГАМЕ ОЦЕДЕНИТЕ ОТ ЧЕСНОВАТА МАРИНА ЧУШКИТЕ (КАКТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ОТ СНИМКИТЕ "СТЪПКА ПО СТЪПКА").РАЗРЯЗВАМЕ НА ЧЕТИРИ ЯЙЦАТА,ОТСТРАНЯВАМЕ ЖЪЛТЪКА И С БЕЛТЪЦИТЕ ОТГОРЕ ОФОРМЯМЕ ЛИСТАТА НА МАРГАРИТКАТА.В СРЕДАТА СЛАГАМЕ НАМАЧКАНИТЕ И ОВКУСЕНИ С МАЛКО СОЛ ЖЪЛТЪЦИ.ПРИ СЕРВИРАНЕ ПОЖЕЛАНИЕ МОЖЕ ДА ЗАЛЕЕТЕ С МАЛКО ОТ ЧЕСНОВАТА МАРИНА НА ЧУШКИТЕ ЦЯЛОСТНО САЛАТКАТА. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2051
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2052
НАМАЧКАЙТЕ СВАРЕНИТЕ КАРТОФИ С МАЙОНЕЗАТА

Стъпка 3


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2053
ПРИБАВЕТЕ МАЛКО СОЛ НА ВКУС И СИТНО НАРЯЗАНИЯ ЧЕРВЕН ЛУК

Стъпка 4


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2054
НАПРАВЕТЕ МАРИНАТА ОТ НЯКОЛКО СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ОЛИО,ОЦЕТ,СОЛ НА ВКУС И ПРЕСОВАНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН И В НЕЯ НАКИСНЕТЕ ЗА 15 МИНУТИ НАКЪСАНИ НА ЛЕНТИЧКИ ПЕЧЕНИТЕ ЧУШКИ

Стъпка 5


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2055
В ПЛОСКА ЧИНИЯ С ГОЛЕМИНА 26 СМ СЛАГАМЕ И ЗАРАВНЯВАМЕ КАРТОФИТЕ

Стъпка 6


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2056
НАРЯЗВАМЕ НА КРЪГЧЕТА ДОМАТИТЕ

Стъпка 7


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2057
С 2-3 СМ ПО-НАВЪТРЕ ПОДРЕЖДАМЕ ДОМАТИТЕ ВЪРХУ КАРТОФИТЕ В КРЪГ

Стъпка 8


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2058
ОЦЕЖДАМЕ ЧУШКИТЕ И ГИ СЛАГАМЕ ВЪРХУ ДОМАТИТЕ

Стъпка 9


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2059
РЕЖЕМ НА ЧЕТИРИ ЯЙЦАТА,МАХАМЕ ЖЪЛТЪКА

Стъпка 10


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2060
С БЕЛТЪКА ОФОРМЯМЕ ЛИСТЕНЦАТА НА ЦВЕТЕТО

Стъпка 11


САЛАТА "МАРГАРИТКА" -Стъпка-2061
НАМАЧКВАМЕ С МАЛКО СОЛ ЖЪЛТЪЦИТЕ И ЗАПЪЛВАМЕ ДУПКАТА ПО СРЕДАТА НА ЦВЕТЕТО С ТЯХ