Салата от зелен боб с моцарела

Повечето хора смятат зеления боб за скучна храна и ако изобщо го консумират е на гювеч или яхния. Днес ще ви споделя една вкусна рецепта, която ще ви накара да заобичате зеления боб. Тайната на тази салата е в съчетанието на моцарела, домат и чесън, които правят чудеса със зеления боб. Горещо ви я препоръчвам да я опитате.
 

Необходими продукти:

400 г зелен боб (пресен или замразен)
60-70 г моцарела
1-2 доматa
1-2 скилидки чесън
4-5 супени лъжици зехтин
5-6 супени лъжици балсамов оцет

Начин на приготвяне:

Пригответе зеления боб като го сварите / може да използвате както замразен така и пресен зелен боб/. След като го сварите боба излейте врящата вода и веднага след това го охладете.Охлаждането става по два начина, първо в голяма купа наливате студена вода и добавяте кубчета лед или втори начин слагате го в гевгир и го задържате за малко под течаща студена вода и по двата начина, ще прекратите варенето и ще запазите хубавият зелен цвят на боба. След това отцедете много добре и овкусете като прибавите зехтина, пресованите скилидки чесън и сол на вкус. Разбъркайте добре, а след това нарежете домата на кубчета и го разпределете върху боба. Поставете боба преди сервиране в чиния, нарежете или накъсайте топката моцарела и я разпределяте върху боба.Завършете с балсамов оцет и сервирайте. Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Стъпка 1


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7598

Необходими продукти

Стъпка 2


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7599

Пригответе зеления боб като го сварите

Стъпка 3


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7600

След като го сварите и оцедите боба от водата прибавяте пресованите скилидки чесън,

Стъпка 4


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7601

зехтина и сол на вкус.

Стъпка 5


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7602

Разбъркайте добре, а след това нарежете домата на кубчета и го разпределете върху боба.

Стъпка 6


Салата от зелен боб с моцарела-Стъпка-7603

Поставете боба преди сервиране в чиния, нарежете или накъсайте топката моцарела и я разпределяте върху боба.Завършете с балсамов оцет и сервирайте.