Шоколадов мус

За първи път експериментирам със Стевия. Започнах да проучвам повече за нея и аз си дадох сметка, че освен много удобен заместител на захарта във всякакви рецепти, стевията е много стратегически продукт. В обкръжението си имам хора, които за съжаление страдат от диабет и всеки път, когато приготвя някакъв десерт за специален повод, виждам притеснението в очите им дали там няма някой продукт, който може да навреди на състоянието им. Избирайки стевията като основен подсладител определено за този шоколадов мус е добър старт. Експериментът ми се оказа изключително успешен.

Необходими продукти:

1 бр Авокадо
3 бр Банани
2 гр Стевия
1 супена лъжица Какао на прах

Начин на приготвяне:

Нарязвате бананите на шайби и ги слагате в пасатора, обелвате авокадото и го прибавяте към бананите. Добавяте какаото, стевията и пасирате всичко до хомогенна смес. Разсипвате в чашки, поръсвате по желание със сурови орехи и ядливо злато за разкош. Изстудявате в хладилник за около 1 час. Пробвайте и споделете. Да ви е сладко!

Стъпка 1


Шоколадов мус-Стъпка-7824

Необходими продукти

Стъпка 2


Шоколадов мус-Стъпка-7825

Нарязвате бананите на шайби и ги слагате в пасатора, 

Стъпка 3


Шоколадов мус-Стъпка-7826

обелвате авокадото и го прибавяте към бананите. Добавяте какаото, 

Стъпка 4


Шоколадов мус-Стъпка-7827

стевията 

Стъпка 5


Шоколадов мус-Стъпка-7828

и пасирате всичко до хомогенна смес. 

Стъпка 6


Шоколадов мус-Стъпка-7829

Разсипвате в чашки, поръсвате  по желание  със сурови орехи и ядливо злато за разкош. Изстудявате в хладилник за около 1 час.