ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ

 Няма по-прекрасен аромат от аромата на току-що изпечен сладкиш с дъх на лек карамел, масло и смокини. Ако искате да поглезите домашните  може да приложите този изпитан и много лесен трик - приготвяте един вкусен сладкиш.

Необходими продукти:

ЗА ПЛОДОВИЯ СЛОЙ:
50 ГР.МАСЛО,1/2 Ч.ЧАША ЗАХАР,10-12 СМОКИНИ. ЗА КЕКСОВОТО ТЕСТО:
115 ГР.МАСЛО,1 Ч.ЧАША ПУДРА ЗАХАР,1 КАПСУЛКА ВАНИЛИЯ НА Д-Р ЙОТКЕР, 2 ЯЙЦА, 210 ГР.БРАШНО,1 БАКПУЛВЕР, ЩИПКА СОЛ, 25 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО.

Начин на приготвяне:

ИЗМИЙТЕ СМОКИНИТЕ,НО НЕ ГИ БЕЛЕТЕ,ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ НЕОБЕЛЕНИ.ОТРЕЖЕТЕ ДРЪЖЧИЦАТА ГОРЕ,СРЕЖЕТЕ СМОКИНИТЕ ПО ДЪЛЖИНА НА ДВЕ ПОЛОВИНКИ.РАЗТОПЕТЕ МАСЛОТО,ДОБАВЕТЕ ЗАХАРТА И СЛОЖЕТЕ НА ОГЪНЯ,ДОКАТО ЗАХАРТА СТАНЕ ЛЕКО КАФЯВА.ДРЪПНЕТЕ ОТ ОГЪНЯ.ДОКАТО СМЕСТА Е ОЩЕ ТОПЛА ИЗЛЕЙТЕ РАВНОМЕРНО ПО ДЪНОТО НА 26 СМ ФОРМА ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗАНА С ОЛИО.КОГАТО ЛЕКО ИЗСТИНЕ,ПОДРЕДЕТЕ В КРЪГ СМОКИНИТЕ ВЪРХУ КАРАМЕЛА С ОТРЯЗАНАТА ЧАСТ НАДОЛУ. РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР МАСЛОТО СЪС ЗАХАРТА.ПРИБАВЕТЕ ВАНИЛИЯТА И СЛЕД ТОВА ЕДНО ПО ЕДНО ЯЙЦАТА,РАЗБИВАЙТЕ ДО ГЛАДКА СМЕС.ПРИБАВЕТЕ БРАШНОТО И БАКПУЛВЕРА КЪМ ЯЙЧЕНАТА СМЕС ОБЪРКАЙТЕ С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА. ПРИБАВЕТЕ МЛЯКОТО И РАЗБЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС.ВНИМАТЕЛНО РАЗСТЕЛЕТЕ СМЕСТА ВЪРХУ ПЛОДОВЕТЕ И ПЕЧЕТЕ МЕЖДУ 35-40 МИНУТИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА ФУРНА НА 180С. ГОТОВО Е,КОГАТО СЛАДКИША ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ СТЕНИТЕ НА СЪДА И ЦЕНТЪРА Е ИЗПЕЧЕН ДОБРЕ.ОСТАВЕТЕ 20 МИНУТИ ВЪВ ФОРМАТА.ПОСТАВЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА,ПЛОСКА ЧИНИЯ ВЪРХУ ФОРМАТА И ОБЪРНЕТЕ ,КАТО ВНИМАВАТЕ ДА НЕ СЕ ЗАЛЕЕТЕ С ГОРЕЩ КАРАМЕЛ,В СЛУЧАЙ,ЧЕ МАЛКО ОТ НЕГО ПРОТЕЧЕ ПРИ ОБРЪЩАНЕТО.СТАВА СТРАХОТЕН СЛАДКИШ. ПРОБВАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ. ДА ВИ Е СЛАДКО.

Стъпка 1


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2247

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Стъпка 2


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2248

ИЗМИЙТЕ СМОКИНИТЕ,НО НЕ ГИ БЕЛЕТЕ,ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ НЕОБЕЛЕНИ.ОТРЕЖЕТЕ ДРЪЖЧИЦАТА ГОРЕ,СРЕЖЕТЕ СМОКИНИТЕ ПО ДЪЛЖИНА НА ДВЕ ПОЛОВИНКИ.

Стъпка 3


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2249

РАЗТОПЕТЕ МАСЛОТО,ДОБАВЕТЕ ЗАХАРТА И СЛОЖЕТЕ НА ОГЪНЯ,ДОКАТО ЗАХАРТА СТАНЕ ЛЕКО КАФЯВА.

Стъпка 4


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2250

ОЩЕ ТОПЛА ИЗЛЕЙТЕ МАСЛЕНО КАРАМЕЛЕНАТА СМЕС РАВНОМЕРНО ПО ДЪНОТО НА 26 СМ ФОРМА ЗА ПЕЧЕНЕ,ПРЕДВАРИТЕЛНО НАМАЗАНА С ОЛИО.

Стъпка 5


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2251

КОГАТО ЛЕКО ИЗСТИНЕ,ПОДРЕДЕТЕ В КРЪГ СМОКИНИТЕ ВЪРХУ КАРАМЕЛА С ОТРЯЗАНАТА ЧАСТ НАДОЛУ

Стъпка 6


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2252

РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР МАСЛОТО СЪС ЗАХАРТА

Стъпка 7


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2253

ПРИБАВЕТЕ ВАНИЛИЯТА

Стъпка 8


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2254

И СЛЕД ТОВА ЕДНО ПО ЕДНО ЯЙЦАТА

Стъпка 9


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2255

ПРИБАВЕТЕ  ЗАЕДНО С БРАШНОТО,БАКПУЛВЕРА  КЪМ ЯЙЧЕНАТА СМЕС, ОБЪРКАЙТЕ С ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА 

Стъпка 10


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-2256

ПРИБАВЕТЕ МЛЯКОТО И БЪРКАЙТЕ ДО ЕДНОРОДНА СМЕС

Стъпка 11


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-6762

ВНИМАТЕЛНО РАЗСТЕЛЕТЕ СМЕСТА ВЪРХУ ПЛОДОВЕТЕ И ПЕЧЕТЕ МЕЖДУ 35-40 МИНУТИ В ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯТА  ФУРНА НА 180С ГОТОВО Е КОГАТО СЛАДКИША ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОТДЕЛЯ ОТ СТЕНИТЕ НА СЪДА И ЦЕНТЪРА Е ИЗПЕЧЕН ДОБРЕ.

Стъпка 12


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-6763

 ГОТОВИЯ СЛАДКИШ ОСТАВЕТЕ 20 МИНУТИ ВЪВ ФОРМАТА. СЛЕД ТОВА ПОСТАВЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА,ПЛОСКА ЧИНИЯ ВЪРХУ ФОРМАТА И ОБЪРНЕТЕ ,КАТО ВНИМАВАТЕ ДА НЕ СЕ ЗАЛЕЕТЕ С ГОРЕЩ КАРАМЕЛ,В СЛУЧАЙ,ЧЕ МАЛКО ОТ НЕГО ПРОТЕЧЕ ПРИ ОБРЪЩАНЕТО.

Стъпка 13


ПЛОДОВ СЛАДКИШ СЪС СМОКИНИ -Стъпка-6764

ГОТОВ ЗА ХАПВАНЕ